Våren 2017

Klicka på bilderna för större format.

Sliding Hammers med Ronnie Gardiner och Mathias Algotsson
2017-04-02

Karin o Mimmi Hammar Foto: Mats Blomberg
Karin Hammar tbn, Mimmi Hammar tbn, Mathias Algotsson p, Hasse Larsson b, Ronnie Gardiner tr.
 
Man undrar försiktigt var tiden tar vägen? Säsongsavslutning och snart är det påsk!

Glädjande nog kunde vi 177 st i publiken konstatera att Ronnie Gardiner fortfarande är still going strong. Denne legendar som spelat med många storheter hanterar fortfarande trummorna bättre än de flesta.

Vi har åter igen fått höra Mimmi och Karin Hammars spel och sång igen! Denna kväll vara mamma och pappa Hammar med bland publiken och njöt av en fin show. Sliding Hammers är inte bara ett band med glöd, energi och musikalitet utan att de bjuder även på sig själva. Det skapar en stark upplevelse.

Med bandmedlemmarna, Mathias Algotsson på piano och Hasse Larsson på bas, alla etablerade storheter på sina instrument, spelar de "hits" ur sin repertoar men även en del nytt. Vi fick bl a höra Beatles ”Elenor Rigby” och Mathias Algotssons fina ”Getxo Blues”. Mimmi Hammar är inte bara trombonist utan också en mycket begåvad sångerska.

Bandet har ett imponerande förflutet. De har turnerat i USA, Canada, Japan, Norden och spelat på de flesta stora scener i Sverige.

Den glädje som spreds från scenen gjorde att ingen gick oberörd.

I pausen tackade vår ljudansvarige, Mats Blomberg, av eleverna från Studio Blue, Andreas Fagerberg och Marcus Nystedt. Nu var det examen och vi är tacksamma att de så tjänstvilligt har ställt upp varje söndag. Resultatet har blivit ett utmärkt ljud.

På onsdag 5/4 är årsmöte kl 19.00 i Kulturrummet i Vallentuna Kultur med Ulf Johansson Werre.

Ett stort tack för en fin säsong till vår publik och mina fina kamrater i styrelsen och våra volontärer!

Vi återkommer den 24 september med Robert Wells trio och gästen Maria Wells.

Kjell Lövbom

Johan Stengård and his Jazz Big Band
2017-03-26

Johan Stengård Big Band Foto: Mats Blomberg