Våren 2018

Klicka på bilderna för större format.

Jump4Joy på Majfesten i Vallentuna
2018-06-02

Jump4Joy

Ulf Sandström – piano, Bo ”Mighty” Gustafsson – tenorsax, Kenneth Björnlund – trummor och Morgan Korsmoe – bas.
 
Årets majfest på Vallentuna Torg blev en mycket varm tillställning på en av försommarens finaste dagar. Det var som vanligt ett bra sammansatt program med bl. a. stipendieutdelningar från Rotary till unga duktiga musiker från Kulturskolan, körsång med Vallentunasektionen av Joyvoice, Hela Vallentuna bakar. Vår nye styrelsemedlem Håkan Mossberg höll i trådarna och genomförde dagen på ett mycket professionellt sätt.

Med anledning av att Vallentuna blivit utsedd till årets jazzkommun så deltog Jano med att som sista programpunkt bjuda besökarna på Blues, Boogie med Jump4Joy.

– Extra roligt, berättade Håkan efteråt, var att flera besökare kom fram till mig redan tidigt på dagen och frågade om det verkligen var Jump4Joy som skulle avsluta dagen… riktiga Jump4Joy, med Uffe Sandström..? Det gladde mig verkligen att kunna svara att det var så, fortsatte han, och det gladde publiken oerhört.

Ulf Sandström höll ett högt tempo i en energisk musikunderhållning med tydliga New Orleans influenser och understödd av den andre frontpersonen Bo Gustafsson. Vi fick anledning att gratulera Kenneth Björnlund som spelade trummor så fint på sin egen födelsedag. På bas fick vi höra en ersättare i form av Morgan Korsmoe, som skötte sig utmärkt.

Det blev en fin avslutning på eftermiddagen som såväl besökare som bandet var nöjda med.

Kjell Lövbom

Hans Backenroth & Friends
2018-04-08

Hans Backenroth Foto: Mats Blomberg

Fotoalbum

Hans Backenroth med vänner avslutar vårsäsongen på JANO

Som det anstår årets jazzkommun blev det ett värdigt och mycket lyckat avslut på säsongen med basisten Hans Backenroth och hans vänner.

Och inte vilka vänner som helst; på tenorsax Nisse Sandström nestorn som spelat jazz längre än de flesta men fortfarande med den fina tonen i behåll, den sällsynt begåvade unge pianisten Leo Lindberg (som för övrigt fick Faschings Vänners stipendium för några år sedan), den alltid lika elegant spelande trummisen Jocke Ekberg och den mycket duktige gitarristen Erik Söderlind. Och självklart med kapellmästaren själv, något av en svensk mästare på bas. Dessutom den speciella gästen, den välsjungande och charmiga sångerskan Christina Gustafsson.

Det var med andra ord bäddat för en lyckad jazzkväll. Och lyckat blev det med en variation av kända och okända låtar, framförda med stor proffsighet. De sistnämnda komponerade av sångerskan Christina. Jazz man blir glad av, jazz som låter som det skall.

Trots envetna applåder av en stor publik blev det dock bara plats för ett extranummer.
Intressant nog spelades hela konserten in och kan således ses och höras på jazztv.se

Lars Olsson
Konserten finns på Jazztv

Viktoria Tolstoy med Claes Crona Trio
2018-03-25

Viktoria Tolstoy o Claes Crona Trio Foto: Håkan Mossberg